پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغدیه بیمارستان شهید رجایی گچساران، کاهش وزن را اساس درمان کبد چرب عنوان کرد.

کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغدیه بیمارستان شهید رجایی گچساران، کاهش وزن  را اساس درمان کبد چرب عنوان کرد.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران؛ صدیقه احمدی، کبد چرب را شایع ترین بیماری کبد در جامعه برشمرد و گفت: حدود 70 درصد از افراد چاق و 30 درصد نوجوانان به این بیماری مبتلا هستند.


وی افزود: چاقی و کم تحرکی یکی از مهمترین عوامل ابتلاء به کبد چرب بوده و این بیماری اغلب اتفاقی و با سونوگرافی و آزمایش تست های کبدی تشخیص داده می شود.


وی اظهار کرد: براساس آمار 70 درصد افراد چاق کبد چرب دارند، این بیماری در افرادی که دارای شکم بزرگ هستند نسبت به افراد دارای چاقی سراسری بیشتر دیده می‌شود و خطرناک‌ تر است.


کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران تصریح کرد: ماه رمضان فرصتی است که می توان با رعایت اصول صحیح تغذیه ای، بخشی از اضافه وزن بدن را کاهش داد.


احمدی ذخیره سازی و سوخت و ساز چربی ها در بدن را یکی از فعالیت های مهم کبد برشمرد و افزود: هر گاه مقدار چربی بیش از 5 درصد وزن کبد باشد، کبد چرب حاصل می شود.


وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین موضوعی که بیماران کبد چرب باید به آن توجه کنند، مصرف میوه و سبزیجات تازه است، اذعان نمود: مصرف این مواد غذایی در ماه رمضان باید افزایش و در وعده افطار و سحری، در رژیم غذایی گنجانده شوند.


وی ادامه داد: روزه‌ داری برای افراد مبتلا به کبد چرب به ویژه بیمارانی که کبد چرب خفیف دارند مفید است و نه تنها باعث کاهش وزن و کاهش سایز دور شکم می شود بلکه به همان نسبت میزان چربی کبد را کاهش می دهد.


کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران، خاطر نشان کرد: روزه داری موجب می شود، سوخت و ساز بدن انسان تنظیم و چربی های کبد را آزاد کرده و مورد استفاده قرار می دهد.


احمدی ابراز داشت: روزه داری طولانی مدت در مواردی که کبد شدیداً چرب است می تواند مضر باشد و بیمار باید در چنین مواردی با پزشک خود مشاوره کند.


وی در ادامه با اشاره به نکات لازم در جهت حفظ سلامتی این بیماران، گفت: ویتامین های گروه B  و C و  E که بیشتر در کلم بروکلی، تخم مرغ، اسفناج، غلات، جوانه ها و میوه ها دیده می شوند و  سبوس برنج و گندم که منبع غنی از ویتامین های گروه B  هستند به عنوان آنتی اکسیدان، تاثیر مناسبی بر کنترل کبد چرب دارند.


وی اضافه: بیماران مبتلا به چربی کبد مصرف سبزیجات به خصوص چغندر، هویج و سیر را افزایش دهند زیرا دو نوع سبزی بدلیل داشتن بتاکاروتن، اثر آنتی اکسیدانی بالایی برای کبد دارند بسیار مفیدند.


کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران مصرف غذاهای پر فیبر را برای کبد بسیار مفید عنوان و اظهار داشت: این افراد باید از مصرف غذاهای پر چرب و پر کلسترول پرهیز، مصرف مواد غذایی خانگی و سالم را افزایش و نیز از روغن های مفید گیاهی مایع مثل روغن کنجد، زیتون و کلزا جهت پخت و پز استفاده کنند.


احمدی ادامه داد: انواع ماهی ها به ویژه ماهی های ساردین، سالمون و قزل آلا و مغزها و روغن های گیاهی شامل کانولا، سویا، کتان و کنجد سرشار از امگا -6  هستند لذا مصرف انواع ماهی در وعده سحری و شام توصیه می شود و بهتر است حتی المکان از مصرف فست فودها، کله پاچه و مغز و جگر پرهیز شود.


وی یاد آور شد: مصرف غذاها و نوشیدنی های غنی از کافئین و الکل که می‌توانند پاکسازی کبد را با مشکل مواجه سازند بهتر است بسیار کاهش و مصرف چای سبز و آب میوه های طبیعی را جایگزین آنها کرد.


کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی و بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران در پایان تصریح کرد: غذاهای پر چرب و حاوی چربی اشباع و مصرف زولبیا و بامیه با توجه به نوع روغن هایی که در آن سرخ می شوند، بسیار دیر هضم و مضر بوده و کبد چرب را تشدید می‌کنند.142-5